tel.:
041/645-437
05/67-220-67
Svoboda gibanja

Elektronski segmentni obroč za plin

Lahko ga montiramo na katerikoli volan, saj ne ovira uporabe zračne blazine. Podkvasta oblika omogoča neoviram pogled na inštrumente. Varnostni element prekine pospeševanje v primeru ostrega zaviranja. Kot vsi obroči za plin je tudi ta primeren tako za dolge vožnje po avtocesti, kot v mestnem prometu, saj omogoča pospeševanje z levo ali desno roko brez spuščanja volana, kar pripomore k večji varnosti vožnje.

 

Mehanski obroč za plin

Namenjen predvsem starejšim vozilom brez zračne blazine. Originalni volan nadomestimo z našim, na katerem je obroč ki je z vzvodi povezan s pedalom za plin. Kot vsi obroči za plin je tudi ta primeren tako za dolge vožnje po avtocesti, kot v mestnem prometu, saj omogoča pospeševanje z levo ali desno roko brez spuščanja volana, kar pripomore k varnosti vožnje. Zaviramo z ročico nameščeno pod volanom. S potiskanjem ročice naprej zaviramo sorazmerno glede na moč našega pritiskanja, po uporabi se ročica avtomatično vrne na začetek. Na ročici sta praktično nameščena gumba za trobljo in blokiranje zavore za speljevanje na klancu. Delovanje originalnih pedal plina in zavore ostane neovirano.

 

Elektronski obroč za plin

Obroč lahko namestimo tudi pod originalen volan. Ta rešitev dopušča enostavno pospeševanje z vlečenjem obroča. Kot vsi obroči za plin je tudi ta primeren tako za dolge vožnje po avtocesti, kot v mestnem prometu, saj omogoča pospeševanje z levo ali desno roko brez spuščanja volana, kar pripomore k večji varnosti vožnje.

 

Ročica za zavoro

Zaviramo z ročico nameščeno pod volanom. S potiskanjem ročice naprej zaviramo sorazmerno z močjo našega pritiskanja, po uporabi se ročica avtomatično vrne v začetni položaj. Na ročici sta praktično nameščena gumba za trobljo in blokiranje zavore za speljevanje na klancu. Delovanje originalnih pedal plina in zavore ostane neovirano.

 

 Ročica za zaviranje in dodajanje plina

Omogoča zaviranje in pospeševanje z roko. Ima varnostno napravo, ki prekine pospeševanje v primeru zaviranja.

 

Glasovni ukazi

Aparaturo lahko montiramo na katerikoli tip vozila, uporablja se za upravljanje originalnih komand (luči, smerokazi, troblja, brisalci, idr.) le z glasovnimi ukazi.

 

Podaljšek za ročno zavoro

Omogoča upravljanje ročne zavore osebam s krajšo roko.

 

Nastavek za elektronsko upravljanje ročne zavore

Ročno zavoro upravljamo le s pritiskom na gumbe.

 

 

Elektronska komanda na infrardeče žarke

Montiramo jo na katerikoli mesto na volanu in omogoča obračanje volana in vklapljanje in izklapljanje stikal le z eno roko. Na njej so gumbi za luči, smernike, brisalce, trobljo in podobno. Položaj gumbov je nastavljiv. Zaradi posredovanja ukazov z infrardečimi žarki ni nobenih žic, ki bi ovirale vrtenje volana. Originalno delovanje stikal ostane. Ob prodaji vozila komando odstranimo in na vozilu ne ostane nobena sled o predelavi.

 

Opozorilne lučke za gluhe

Elektronska naprava 89000 spremeni zvoke siren vozil na nujni vožnji v opozorilne lučke, lepo vidne voznikom s slabim sluhom.

 

Avtomatska sklopka

Sklopka sincro drive dopušča menjanje prestav brez stiskanja pedala sklopke, saj centralna elektronska naprava ob upoštevanju parametrov vožnje ukazuje elektromotorju, ki namesto šoferja stiska pedal sklopke. Glavni ukaz za stisk sklopke poda tipalo na prestavni ročici. Elektronika avtomatsko stisne sklopko tudi pri ustavljanju vozila, pri speljevanju pa jo avtomatsko spušča. Možna je prilagoditev režima za športnejo vožnjo in za vožnjo po strmih cestah.

 

Pedal za plin na levi strani

Pedal plina lahko povsem enostavno namestimo na levo ali na desno stran. Predelava je primerna za vozila z avtomatskim menjalnikom.

 

Ročice za obračanje volana

Dopušča obračanje volana z eno roko in z minimalnim naporom.

 

Nastavki za osebe brez prstov

Nastavki za lažje obračanje volana in prestavljanje prestavne ročice za osebe brez prstov.

 

Podaljški za pedala

Omogoča upravljanje pedal osebam s krajšimi nogami.

[na vrh]

[na prvo stran]